Wine2Move-WineConnoisseur***
Onze inspirerende top-wijn opleiding waar je in één jaar je kennis leert toepassen.

La Causerie – meer met wijn!

Expert wijnopleiding WineConnoisseur***  Wine2Move  –  cursusjaar 2019-2020, jaarcursus met proefgroepen en 11 thema-avonden

wine2move connoisseur de expert wijnopleiding bij La Causerie

Wine2Move is de expert wijnopleiding (jaartraject) waarin je wijn in al zijn facetten nog beter leert begrijpen.

Een opleiding met veel interactie, zowel tijdens de thema-avonden als in de proefgroepen. De wijn zelf maar ook trends en nieuwe ontwikkelingen staan centraal.

Nadat je met een Wijnbrevet (SDEN3), bij de Wijnacademie (SDEN4) of bij een vergelijkbare opleiding een goede basis hebt gelegd, kun je met Wine2Move je kennis toepassen en verbanden leggen, uiteraard onder professionele begeleiding.

La Causerie werkt voor deze opleiding samen met Claudia van Dongen,  die zelf als gastdocent de cursus inleidt. Andere gastdocenten zijn Lars Daniëls MV en Ton Wortelboer. Léon Krijgsman is hoofddocent.

Ben je al (register)vinoloog?

Bij actieve deelname aan alle cursusonderdelen krijg je een certificaat en kan je 40 PE bijscholingspunten bijschrijven.

Thema’s en proefgroepen

De cursisten kiezen ieder een eigen thema, om dit gedurende het cursusjaar uit te werken. Dit gebeurt door zelfstudie, tijdens de cursusavonden en verder door wijnproeverijen te bezoeken en deze ook zelf te organiseren. Per cursusgroep worden 2 of 3 proefclubjes geformeerd, waarmee minimaal 1x tussen de lessen door geproefd wordt. Deze tussentijdse proeverijen worden voorbereid door steeds een andere deelnemer die vanuit zijn/haar thema deze proeverij samenstelt en ondersteunende informatie hierbij zoekt. Voorts wordt door alle deelnemers een werkstuk gemaakt dat op het examen gepresenteerd zal worden.

Toelatingseisen

Minimaal niveau 3 (SDEN3 of een vergelijkbare opleiding).

Deze opleiding is ook zeer geschikt voor vinologen (SDEN4) als verdiepingscursus, ook accreditatie is aangevraagdVan de cursisten wordt een actieve betrokkenheid en inbreng verwacht. Om de interactie tijdens de cursus zo hoog mogelijk te houden bestaat de groep uit minimaal 12 tot maximaal 16 cursisten.

Cursus inhoud

wine2move-cursist

De opleiding bestaat uit 11 lessen van ruim drie uur die zijn onderverdeeld in twee modules. Invloeden van terroir, druivenras en de mens op de smaak maar ook op de marketing van de wijn worden onderzocht. Actuele onderwerpen uit de wijnwereld komen aan bod, waarbij het belangrijk is ook zelf onderzoek te doen. Tijdens de cursus is er discussie over diverse stellingen. Het praktische deel bestaat uit beschrijvend en vergelijkend proeven.

Praktische informatie

Aanmelden: op het inschrijfformulier hieronder.

De cursus start op 18 september 2019

11 woensdagavonden van 19.30 tot 22.45 uur
Locatie: la Causerie, Vredehofweg 59, 3062 EM Rotterdam
Kosten: 11 lessen + 1x examen (overdag), totaal 12 bijeenkomsten 975,- € inclusief 21% BTW, een glasset en het examengeld.
Verplicht boek: Aan de slag met wijn. P. Klosse. Horeca Branche Instituut.

Aangeraden boek:

The Oxford Companion to Wine
The Oxford Companion to Wine
Score 4.7 van 5 sterren.
€37,-
3 - 7 dagen
Gratis verzending
Klik om dit product op bol.com te bekijken

Studiebelasting: circa 100 uur

Voorlopig cursusschema cursusjaar 2019/2020

Module 1 (4 thema avonden)
  • 18-9-2019 Inleiding, beschrijvend proeven en beoordelen, terroir (Claudia van Dongen)
  • 9-10-2019 Wijn in de markt  – wijn en marketing, wijnstijlen en trends – eigen thema (Léon Krijgsman)
  • 30-10-2019 Smaken in wijn (1) – invloed van druivenrassen en terroir – inclusief biologische en biodynamische wijnbouw (Lars Daniëls)
  • 11-12-2019 Smaken in wijn (2) – invloed van vinificatie en rijping – inclusief wijnfouten en techniek versus natuur (Lars Daniëls)
Module 2 (7 thema avonden)

Bij module 2 gaan we steeds onder begeleiding van hoofddocent Léon Krijgsman een aantal belangrijke druiven centraal zetten en bekijken wat het verschil is in stijl, smaak en structuur door aanplant in andere terroirs en/of andere factoren.

  • 15-1-2020 Franse druiven wereldwijd (vroegrijpend) – sauvignon blanc, chenin blanc, chardonnay, pinot noir, cabernet franc, gamay etc
  • 5-2-2020 Franse druiven wereldwijd (later rijpend) – Bordeauxrassen, Rhônerassen, zuidwesten etc ook wit
  • 19-2-2020 Duitse en Elzasdruiven wereldwijd – subthema het vernieuwde Duitsland
  • 4-3-2020 Italiaanse druiven wereldwijd – subthema de autochtone druif
  • 1-4-2020 Spaanse druiven wereldwijd – subthema mousserende wijnen wereldwijd
  • 6-5-2020 Spijsmatching – theorie versus praktijk
  • 27-5-2020 Zoete en versterkte wijnen – (Ton Wortelboer)
Slotdag Examendag
  • 28-6-2020 – ochtend en middag

-De startdatum is 18 september 2019.

De opleiding wordt beëindigd met een examen, waaraan deelgenomen mag worden na het volgen van minimaal 8 lessen.
Het examen omvat open vragen en het beschrijvend beoordelen van 10 wijnen. Daarnaast geven alle deelnemers een presentatie geven van hun werkstuk.

Bij voldoende resultaat van alle onderdelen ontvang je het Wine2Move/WijnConnoisseur certificaat.

Wil je weten of je aan deze opleiding mee kunt doen? Neem dan even contact op?.

Informatie.pdf

Inschrijven expertcursus Wine2Move/WineConnoisseur***

U kunt ook per e-mail inschrijven of informatie aanvragen via info@lacauserie.nl
Wilt u telefonisch overleg? Neem dan s.v.p. contact op met +31 (0)6 1915 6960

Cursus

Betaalgegevens en correspondentie

Deelnemers

reCAPTCHA is required.