Wijn masterclasses en thema-avonden.
Specials voor de gevorderde wijnkenner.
Verdiep je WineConnoisseur kennis.

La Causerie organiseert enkele malen per jaar masterclasses voor gevorderde wijnkenners over uiteenlopende onderwerpen.

Als sprekers voor uitverkochte avonden hebben we het afgelopen jaren onder meer Tjitkse Brouwer (MV), deskundige op het gebied van biologische en biodynamische wijnbouw en eigenaresse van Vinoblesse, Leon Krijgsman, (autochtoon Italië, Spannend Spanje, 3 delen, Parels uit Piemonte, Western Wines British Columbia, Oregon & Washington, Meesterlijk Madeira), Halil Asar (toen maître bij restaurant Ivy, François Geurts) in Rotterdam), Bourgogne expert Gert Crum, Italië expert Fred Nijhuis en  Lars Daniëls MV over terroirexpressie bij de Riesling te gast gehad. Verder gaf Onno Kleyn de driedelige cursus Culinair en Wijnschrijven.

Wat staat er binnenkort op het programma?

Hongarije – onbekend en indrukwekkend

Op vrijdag 8 februari 2019 staat een bijzondere masterclass op het programma.

De wijnen uit Hongarije zijn redelijk onbekend bij veel wijnliefhebbers. Maar de wijnen zijn indrukwekkend.

De meeste wijnkenners kennen wel de exclusieve en dure Tokaji Aszú en de wat ouderen onder ons wellicht een rode wijn onder de weinig uitnodigende naam stierenbloed maar Hongarije zal je gegarandeerd verrassen tijdens deze exclusieve thema-avond.

Ook proeven we ook enkele combinaties met Hongaarse gerechtjes tijdens deze avond.

Na deze masterclass ken je de meest toonaangevende gebieden van Hongarije. Je leert het potentieel van enkele bijzondere Hongaarse druivenrassen maar ook hoe internationale rassen zich presenteren. Verder leer de ontwikkeling in de wijnstijlen van de laatste 25 jaar en de ambitie van de jongere generatie.

De avond wordt gehouden bij La Causerie in Rotterdam en start om 20.00 uur. De kosten zijn 55,00€ p.p.  Het aantal plaatsen is beperkt.

Inschrijven masterclasses
reCAPTCHA is required.