Voorgaande cursisten over La Causerie

Hartelijk dank!! Het was een plezier om jouw lessen te volgen! , Esther da Graça

Bij La Causerie krijg je persoonlijke aandacht. Dit zien wij terug in de warme aanbevelingen en reacties door onze cursisten.

Een willekeurige greep:

“We hebben erg genoten van de workshop Proef. Het enthousiasme is aanstekelijk en de deskundigheid is volgens mij enorm. Het neigt voor ons naar meer. “ Ellemieke Vliegen

“Hoi Annick,
Nog bedankt voor je email met de geserveerde wijnen. Ik heb de workshop met veel plezier gevolgd en ga in het najaar verder met sden2. Het heeft me ontzettend geprikkeld om verder te gaan.
Nogmaals, veel dank en tot van het najaar!
Groeten, “Koen

“Superleuke avond gehad bij @laCauserie weer wat geleerd en ook weer wat kennis opgehaald #wijn.” tweet @Esthervanoirsch

“Gestart met het gedistilleerd vignet, vervolgens het bierbrevet en nu volg ik de cursus voor het wijnbrevet. Het is het enthousiasme, de enorme kennis en de smakelijke verhalen die deze cursussen zo boeiend maken. Dank Léon!”  Facebook: Elly van der Kuilen

“Ik vond de basiscursus heel interessant en leuk.  De docenten waren van hoog niveau, sympathiek en stonden open voor vragen. Ook bedankt voor de slides en het boek.  U kan dan ook op mijn warme aanbeveling rekenen.” Gommaar Dubois

“Léon, bedankt voor de onvergetelijke lessen.”  Park Shing Tong

“Jan en ik hebben met veel plezier de cursus bij jullie gevolgd. Prima sfeer, goede uitleg en lekkere wijnen. Mochten jullie ooit een dependance in Friesland oprichten dan zullen we elkaar zeker weer zien. Helaas is de afstand te groot om SWEN 3 te gaan doen in Rotterdam. Vanavond gaan we met meer deskundigheid een lekkere wijn drinken, à votre santé” Jan en Dieuwke

“After completing my first wine course (SDEN level 2) at La Causerie, I can only say that Léon and Annick equals hospitality, friendliness and enthusiasm. I very much enjoyed Léon’s stories, the extensive explanation, the cosiness and the wonderful wines we tasted and learned to judge. Léon not only has a wealth of knowledge about wine and everything that comes with it, but he also knows how to share this knowledge in a comprehensible and insightful way. I’m glad I chose La Causerie for this wine course and it made me want to take my wine knowledge to the next level. Léon and Annick, thank you so much for the introduction to the wonderful world of wine.”  Patricia Werner

“Léon is een zeer enthousiaste en meer dan deskundige wijndocent. Door zijn passie voor het wijnvak en zijn geanimeerde manier van doceren en word je zelf besmet met het wijnvirus. Een absolute aanrader voor iedereen die meer van wijnen wil weten en nog beter wil leren genieten van allerlei verschillende wijnen.”  Carmen Ruiz

Bedankt voor de mooie uitslag! Ik ben er erg blij mee. Zo’n mooi resultaat had ik natuurlijk niet kunnen behalen als de cursus niet zo ontzettend boeiend was geweest. Joris Bruins, (SDEN-3/WineConnoisseur** examen)

“ Ik heb bij Léon de cursussen SDEN 2 en 3 gevolgd en ook deelgenomen aan een masterclass. De ambiance van La Causerie is hiervoor uitermate geschikt, maar de sfeer wordt door Léon (samen met Annick) bepaald. Met passie en gedrevenheid wordt de kennis van wijn overgebracht. Zijn enthousiasme, vakkennis en liefde voor wijnen (en lekker eten) werkt heel aanstekelijk. Ik was al een liefhebber, maar door het volgen van de cursus bij Léon, heb ik nog meer wijnvrienden en vriendinnen gemaakt.”  Nico Bezemer

“ Was geweldig, Leon en Annick. Veel van de gedronken wijnen en sherry’s zullen me nog lang heugen.”
Agnes de Jong (Masterclass Valencia, Murcia en Andalucia)

“Wine 2 Move is een prima opleiding. Ik noem het vaak een Sden level 3 1/2. Juist omdat de stap van Sden 3 naar Sden 4 zo groot is, denk ik dat deze opleiding in een behoefte voorziet.”  Chrétien Sarton

Vijf vragen aan Mieke Ruigrok (SDEN 3)
1: Waarom La Causerie? Zag er goed uit op de website, veel ervaring, ook wijnreizen organiseren, uitgebreid programma, leuke locatie.
2. Wat wist je al uit de praktijk? Best weinig want drink wijn puur vanwege hobby maar kon niets echt goed duiden. Had ook geen SWEN1 gedaan.
3. Wat heb je hier bijgeleerd? Heel veel, over het hele proces, de landen, de verschillende druiven etc etc.
4. Hoe gebruik je deze kennis in je vak, je beroep, of erbuiten? Voor eigen etentjes, goede wijn erbij zoeken, in restaurants, plus flinke eigen voorraad waar ik meer van weet.
5. Wat heb je het meest gewaardeerd bij La Causerie? Het proeven, de kennis van Leon en uitleg met nodige humor, prettige sfeer.

Vijf vragen aan Frits Minderhoud (SDEN en SDEN)
1: Waarom La Causerie? Bij de oriëntatie op aanbieders van wijnopleidingen in de regio Rotterdam stuitte ik al snel op La Causerie. Een fijne uitstraling van de site en aantrekkelijke omgeving hebben me voor La Causerie laten kiezen.
2. Wat wist je al uit de praktijk? Iets meer dan de gemiddelde persoon maar zeer minimaal. Wel altijd zeer geïnteresseerd geweest in wijn in de breedste zin van het woord.
3. Wat heb je hier bijgeleerd? Bijna alle aspecten van de wijnstok tot aan het serveren van wijn maar vooral methodes om (bijna) meetbaar druiven, vinificatie, terroir etc. aan de hand van de wijn te kunnen herkennen.
4. Hoe gebruik je deze kennis in je vak, je beroep, of erbuiten? Nu nog niet (wel uitgebreid in de privésfeer uiteraard) maar ben wel op zoek naar een mogelijke combinatie van de wijnwereld en een professioneel bestaan. Heb hiertoe onlangs contact gelegd met een beginnende wijnverkoper om wat te assisteren. Mocht de mogelijkheid zich concreet voordoen, zou ik zeker in de wijnwereld werkzaam willen zijn.
5. Wat heb je het meest gewaardeerd bij La Causerie? De hartelijke, uitnodigende sfeer, uitermate inspirerende avonden en de grote kennisoverdracht.

 We zijn bij La Causerie terecht gekomen omdat we de cursus cadeau hebben gekregen van iemand die zelf de cursus had doorlopen. Uit de praktijk wisten we niet veel meer dan dat we graag een glaasje wijn drinken. We hebben veel bijgeleerd over de basale begrippen van de wijnproductie en de diverse wijngebieden. De kennis die we hebben opgedaan maakt het kiezen en genieten van wijn tot een bewuster proces. Bij La Causerie hebben we de ongedwongen kennisoverdracht als zeer prettig ervaren.  We gaan deze zomer kijken hoever we komen met de opgedane kennis. Blijkt deze zwaar onvoldoende dan overwegen we SDEN III.  met vriendelijke groet, Gert en Diete Dumans

Zie meer meningen en aanbevelingen via Facebook